Herradura

Casa Herradura și-a început activitatea în 1870 pe domeniul cunoscut de mexicani sub numele de Hacienda San Jose del Refugio, situat în cea mai renumită regiune a Mexicului, Jalisco.
Aproape de Guadalajara, se află ultima hacienda construită în mod tradițional, unde tequila este încă produsă. În spatele zidurilor sale antice, echipa Herradura continuă să folosească meșteșugul transmis din generație în generație pentru a crea unele dintre cele mai fine loturi de tequila până în prezent. Tot acolo, în micuțul oraș Amatitán, Herradura a produs pentru prima dată tequilas reposado și extra añejo.

Fiecare sticlă de tequila Herradura începe cu cele mai bune plante de agave albastre Weber, care sunt recoltate manual de către jimadores și aduse la distilerie. Aici, ele sunt fierte în cuptoare timp de 26 de ore. După aceea, agavele sunt răcite și zdrobite folosind o moară din piatră vulcanică pentru a extrage sucul dulce. Acest suc este apoi fermentat în tancuri mari, folosind drojdie de fructe și apă dintr-o fântână locală.

Sucul de agave este distilat în alambicuri de cupru de capacitate mică, rezultând o tequila rafinată și intensă—gata să fie perfecționată prin maturare în butoaie de lemn. Maturarea are loc în butoaie din stejar alb american și variază de la 45 de zile până la 4 ani, în funcție de tipul de tequila.